Back Stowell Street

An installation/invisible performance (via headphones) in Morden Tower, Newcastle, on the old city walls. The tower was originally home to the hiring and firing committee of the goldsmiths’ guild: new arrivals in the city would pass through here to be vetted for a job or sent away. One side of the tower looks out onto a neatly cut lawn popular with early-morning joggers; the other side onto the alley (Back Stowell Street) behind the main drag of Chinatown. The piece was made using materials found in the alley during a week-long residency as part of Borders: The Space Between festival in 2011 curated by Situation Rhubarb. To listen to the 10-minute performance, a visitor would sit on the crates and put on the headphones, and the performance, recorded binaurally from the same spot, would unfold invisibly around them.

Advertisements
This entry was posted in design for performance, installation, live art & video. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s